„Všechny nemoci začínají ve střevě“, řekl Hippokrates

Střevo je největší plocha kontaktu s okolním světem. Je to nejvíce inervovaný orgán, bohatý na imunitní tkáň. Zároveň je to složitý ekosystém osídlený velkým počtem mikroorganismů. Složení mikrobiomu může správnému fungování střeva hodně pomoci nebo naopak uškodit. Proč se doporučuje zařazovat kvašenou zeleninu nebo kysané zelí? Může dieta pomoci nastavit správný mikrobiom střeva? Vše nám vysvětlí docentka Monika Cahová.

Střevo je největší plocha kontaktu s okolním světem. Je to nejvíce inervovaný orgán, bohatý na imunitní tkáň. Zároveň je to složitý ekosystém osídlený velkým počtem mikroorganismů. Složení mikrobiomu může správnému fungování střeva hodně pomoci nebo naopak uškodit. Proč se doporučuje zařazovat kvašenou zeleninu nebo kysané zelí? Může dieta pomoci nastavit správný mikrobiom střeva? Vše nám vysvětlí docentka Monika Cahová.

Střevo je největší plocha kontaktu s okolním světem. Je to nejvíce inervovaný orgán, bohatý na imunitní tkáň. Zároveň je to složitý ekosystém osídlený velkým počtem mikroorganismů. Složení mikrobiomu může správnému fungování střeva hodně pomoci nebo naopak uškodit. Proč se doporučuje zařazovat kvašenou zeleninu nebo kysané zelí? Může dieta pomoci nastavit správný mikrobiom střeva? Vše nám vysvětlí docentka Monika Cahová.